2012-10-01 09:34:37• hírek • szatmar.ro

Informáló karaván járt a Túr Menti Védett Területeken

A elmúlt hét folyamán, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti folytatta informáló karavánját a Túr Menti Védett Területek által érintett településeken.

A már lassan hagyományosnak tekinthető karaván ez alkalommal Nyírestanyára (Mesteacăn), Turcra (Turţ) és Kőszegremetére (Remetea Oaşului) látogatott el. A szervezett találkozókon az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti képviselői találkoztak a helyi lakossággal és a települések vezetésével. A karaván fő célja a tudatformálás és információ szolgáltatás a Túr Menti Védett Területek kapcsán.

A találkozókon a lakosok egy bemutató által ismereteket szerezhettek a védett területek értékeiről. Emellett feltehették az őket foglalkoztató kérdéseket, amelyekre az EKE - Szatmárnémeti szakértői készségesen válaszoltak. A kérdések zöme azon földtulajdonosoktól származik, akiknek földjük része a Túr Menti Védett Területeknek. Ennek megfelelően a kérdések érintik a jogszabályok, lehetőségek, kompenzáció, korlátozások, kedvezmények és adózás kérdéskörét.

A karavánt és az informálást a szervezet tovább fogja folytatni, ameddig minden érintett településre el nem érnek. A menet közben felmerülő kérdések is megválaszolásra kerülnek, amelyet a lakosság feltehet az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti szakértőinek az office@eke.ro villámposta címen vagy a 0261 711 050-es telefon- és fax számon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: